Mica Unire sărbătorită și la Hârlău

Clubul copiilor din Hârlău a fost astăzi deosebit de animat. Cu toate că afară era un frig demn de Bobotează, minus 8 grade, profesori, elevi, părinți, au venit să sărbătorească cei 159 de ani de la unirea principatelor.

La ora 9.30, primarul orașului Hârlău, Gheorghiță Curcă ține o cuvântare de început, prin care anunță scopul acestei adunări organizate de primăria Hârlău, apoi dă cuvântul doamnei profesor Ștefania Burican, profesor de istorie la  Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Hârlău. Doamna profesor a prezentat reperele istorice premergătoare „Micii Uniri” de la 1859, și cum s-a făcut Unirea Principatelor.

Au urcat pe scenă elevii de la Școala Gimnazială „Petru Rareș” din Hârlău care au prezentat un potpuriu de cântece patriotice. Au prezentat programe frumoase de dans, interpretări de cântece, și o scenetă, dramatizarea poveștii lui Ion Creangă „Moș Ion Roată și Unirea” de elevi de la Liceul tehnologic Hârlău.

Au mai urcat pe scenă elevi de la școala gimnazială din Pârcovaci și din satul Sticlăria.

A fost un program frumos, util elevilor, dar și celor prezenți. Un program pe care-l dorim în fiecare an.

Din păcate fotografiile mele lasă de dorit. Voi posta câteva, în speranța că voi găsi (și împrumuta) de pe facebook fotografii mai reușite.

La terminare, domnul primar a mulțumit celor prezenți, elevilor, profesorilor pentru prezența la acest moment aniversar și toți s-au prins în tradiționala Horă a Unirii. Elevii, cu mic cu mare, au primit din partea primăriei dulciuri.

P1090219

P1090215

Mă găsiți pe Facebook la pagina comunității pentru Hârlău „H”, unde dacă aveți fotografii mai reușite, postați și voi înlocui nereușitele mele poze.

https://www.facebook.com/Miron51/?ref=bookmarksP1090208

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.